Bayern’den Dortmund’a borç para

Yıl 2003, Borussia Dortmund finansal açıdan zor günler geçiriyor, iflas senayolardan bir tanesi. Bankalar kredi için zorlanıyor, kulübe para lazım… İşte burada Bayern Münich devreye giriyor ve Dortmund’a acil ihtiyacı olan 2 milyon euroyu borç olarak veriyor.

Hikaye Bayern başkanı Uli Hoeness’tan. Bu hafta sonu Hamburg deplasmanında anlatmış. Dortmund başkanı Hans-Joachim Watzke de olayı doğrulamış.

O Borussia 2005 gibi finansal açıdan düzlüğe çıkmaya başladı. Etrafa borcunu harcını ödedi. Geçen sene şampiyon oldular. Şimdilerde ise Bayern’nin 2 puan önünde lider olarak yola devam ediyorlar…

Düşünseniz bu hikayenin bizde olduğunu… Yok be olamaz vazgeçtim. Ne rakip rakibe yardım eder ne de rakip rakipten yardımı kabul eder…

“Bayern’den Dortmund’a borç para” için 3 yorum

  1. Meselenin özü şu klişe “ebedi dost ezeli rakip” mevzusunu adamların doğru, bizimkilerin bambaşka bir kafada anlamasından ibaret. Adamların futbola yaklaşımı güzelken bizimkilerin kafası güzel oldukça bu makas açılır, 180 dereceye yol alır..

  2. Galatasaray’ın zor zamanlarında SMS ile taraftardan para toplarken. Fenerbahce yardım etti diye hatırlıyorum. Yanılıyorsam affola.

Yorumlar kapatıldı.