Apple Premier Lig’e de mi el atıyor?

Daily Mail’in haberine göre Apple Premier League yayın haklarına merak salmış. 2013-14, 2014-15 ve 2015-16 sezonlarının canlı yayın hakları ile ilgilendikleri söyleniyor. Sadece İngiltere için bu arada. Uluslararası yayın hakları için degil. Ancak eğer anlaşırlarsa Apple için bir sonraki mantıklı adımın uluslararası yayın hakları olacağını söyleyebiliriz. Adamlar sonuçta her yerde…

Böyle bir anlaşmanın olması durumunda Apple’ın Premier Lig yayınlarına birçok yenilik getireceği kesin olsa bile, İngilizlerin Sky’ın yaptığı yayından son derece memnun olduklarını hatırlatmakta fayda var. Sky bol bol HD ve 3D yayın yapıyor, iyi yorumcularla çalışıyor vs. Ayrıca her futbol manyağı, her pub sahibi Apple TV vs. almak ve internet hatlarını kuvvetlendirmek zorunda kalırlarsa bayağı çatlak ses çıkar. Bu da Apple’ın başına ciddi bir halkla ilişkiler sorunu açabilir.

Tabii iPhone, iPad, AppleTv, iTunes sayesinde istenilen her yerden maç izlenebilecek olması kulağa hoş gelse de bu olayın gerçekleşme ihtimalini oldukça düşük buluyorum. En son Sky ve ESPN’in 3 yıl için 1.78 milyar pound ödediğini ve bir sonraki ihaleye El Cezire grubunun da girme olasılığı varken, Apple için mantıklı bir hareket olacağını düşünmüyorum. Gerçi para sıkıntıları yok ama… Apple’ın bankada 80 milyar civarında nakit parası olduğunu yeri gelmişken söyleyelim.

Ha bir de kambersiz düğün olmaz tabii. Bu işe Apple merak sarınca Google’ın da topa girmesiyle kesin gözüyle bakılıyor. Eğer bu iş Google’da kalırsa, Google TV’nin ne denli başarısız bir girişim olduğunu düşünerek İngilizlere şimdiden geçmiş olsun diyorum.