Mesut ve Nuri

İspanyol basını bu ara bu ikiliyi tartışıyor. Nuri’nin uzun süren sakatlığının ardından hala istenilen düzeye gelmeyişi ve Mesut’un geçen sezona oranla performansındaki düşüş kafalarda soru işareti.

2005 yılında henüz daha 16 yaşındayken Dortmund formasını giyerek Bundesliga’da oynayan en genç oyuncu olan ve Almanya’daki son sezonunda takımının şampiyonluğunda büyük payı olan Nuri’den beklentiler çok büyüktü. Real’e transferi günlerce manşetten inmedi. Şanssızlığı sezonu ağır bir diz sakatlığı ile tamamlayıp Real’e öyle gelmesiydi. Sakatlıktan dönüş süreci 3 kere aksadı. Tam antremanlara başladı derken o diz yine nüksetti ve ancak 6 Kasım’da sonradan oyuna girerek Osasuna maçında Real formasına kavuşabildi. Son olarak bu hafta içi kupa maçında Ponferradina maçında ilk 11 oynayan ancak yine silik kalan Nuri, beklentilerin aksine Xabi Alonso’nun partneri ya da alternatifi olmaktan malesef çok uzak.

Mesut ise İspanyollar için çıtayı oldukça yükseğe koydu. Dünya Kupasındaki performansının ardından geçen sezon Real’de büyük esti. Attığı goller ve yaptığı muhteşem asistlerin yanı sıra oyun içindeki katkısı ve çalışkanlığı üst düzeydeydi. Bu sene daha da üstüne koyacak derken perfomans ve kondisyonunda ciddi bir düşüş yaşandı. Mourinho tarafından oyundan çıkarılan ilk isim olmaya başladı. Düşüş başlar başlamaz da kız arkadaşından ayrılması ve Madrid gece hayatının Mesut’u etkilediği söylendi. Hatta bu nedenlerle Guti’yi andırdığı bile haber yapıldı. Son çıkan haber ise Juve’nin kendisine talip olduğu yönünde.

Real Madrid gibi en üst düzey kulüplerde kendinizi göstermeniz için verilen şanslar ve sabır diğer kulüplere oranla daha kısıtlıdır. Eleştiriler daha serttir. Futbolcuyu bir sezon kral yapanlar diğer sezon vurmaya başlarlar.

Mesut neler yapabileceğini geçen sezon gösterdi. Yine yapabilir. Nuri’nin yetenekleri de sakatlığı ile birlikte uçup gitmedi. Eminim çalışıyordur ama her zamankinden daha da çok çalışarak geri dönebilir. Hem de bu ikilinin başında Jose Mourinho gibi futbolcularına her zaman destek, her zaman koruyan ve asla basının önüne atmayan bir adam var. Bu en büyük şansları.

“Mesut ve Nuri” için 3 yorum

  1. güzel özetlemişssin 🙂 bence de en büyük şansları mourinho ne zaman nuriyi sorsalar hep olumlu demeçler verdi sadece nuriye özel de değil bütün futbolcularına saygı gösterip güvendiği için dünyanın en iyi teknik direktörü bence..

  2. mesut kendini ispatlamıştı, bu ona kredi sağlayabilir.

    nuri gerçekten sakatlıktan dolayı şanssız. sözleşmesi uzun, 2.yarıyı kiralık olarak ispanya’da geçirmesi onun için faydalı olabilir. gelecek sezona hazır bir şekilde başlayıp, forma için rekabet edebilir.

    http://etisas.blogspot.com/

Yorumlar kapatıldı.