Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde 8 aydır hazırlıkları süren, “Tütün ve alkollü içkilerin satış ve sunumuna ilişkin esas ve usüller hakkındaki yönetmelik” resmi gazetede yayınlandı. Bu yönetmelikte yer alan bir maddeye göre, alkollü içkilerin satışında, sporu çağrıştıracak ifadelere yer verilemeyecek. Ayrıca spor kulüpleri isim ve tanıtımlarında alkollü içki markalarını çağırıştıracak isim, logo ve amblem kullanamayacak.
Bu durumda 35 yıl önce kurulan ve Türk basketbolunda her türlü önceliği yapan, 13 lig şampiyonluğu, 1 Avrupa kupası kazanan, sayısız basketbol okuluyla ülke gençlerini spora teşvik edip önünü açan Efes Pilsen, 1 yıl içinde ismini değiştirmek zorunda…
Yani koskoca Efes Pilsen tarih oluyor. Yok “Pilsen” ifadesi kalkacakmış, “Efes” sonuna veya başına birşey getirilerek kullanılabilirmiş. Çağdışı uygulamalar her yerde bitti spora da giriştiniz. Elinize sağlık rezil adamlar!
Evet ben televizyonda Efes Pilsen basketbol maçını gördüm mü hemen alkole teşvik ediliyorum! Yoksa sizin edilmiyor musunuz!?
Bu konuda dünyadaki uygulamalar nedir?
bence geç bile kalındı, kim bilir kaç aile dağıldı bu Efes Pilsen maçlarında 🙂 yazıktır, günahtır efenim . . .
Güzel yazmışsın ama az ve kibar yazmışsın çok şey söylemek lazım…
tamamiyle saçmalık bu başka hiç bir şey değil ülkenin büyük bir kısmının teşvik edilmesine bile gerek yokken içki konusunda duruma bak efes pilsen futbol milli takımıda sponsoru o iş nolcakmış ondan bir şey çıkmaz heralde para geliyor çünkü
Öyle bir ülkedeyiz ki devlet spor klüplerinden alkol ismini kaldırır ama her türlü bahis oynanmasını sağlar.Bunu birde isimlendirir.SPOR TOTO SÜPER LİG gibi.
Yani tamamen başka sebeple var işin içinde
Malesef..Bu tür tabloları daha çok göreceğiz..İsim değiştirmenin bir zararı olmaz ve yapılan iş bana göre mantıklı bir iş..Nedeni ise kulübe EFES PİLSEN markası üzerinden belirli bir para girdisinin olmasıdır..Nihayetinde bu denetlenemiyordu çünkü EFES PİLSEN markası o alanda da kullanılabiliyordu..Nasıl ki Ülker’in Fenerbahçe’ye kendisini satıp ismine Ülker ekletmesi gibi.
Mail ile dönmeyi unuttunuz bana zannedersem 🙂
psikolok ve sosyolog arkadaşların muhakkak vardır bu gibi şeylerin tuplum ve kişilerin bilinç altında ne gibi olumlu-olumsuz etikler gösterdiğini sana anlatsınlar, vardır senin çevren bir dene!