Eyjafjallajökull’u fırsata çeviren Köln

Eyjafjallajökull adlı yanardağı artık her gün duyuyoruz. İsmini söyleyemiyoruz ama duyuyoruz. Bugün de kül bulutları İstanbul semalarına geliyormuş. Hoşgelsin neymiş ne değilmiş bu tantana bir görelim.

İzlanda’da zamansız patlayan bu yanardağ yüzünden tüm Avrupa’nın özellikle de hava trafiğinin nasıl etkilendiğini biliyoruz. Milyonlarca insan havaalanlarında sefil durumda. Havayolu şirketleri her gün milyonlarca dolar zarar ediyor. Spor müsabakaları da bu doğal afetten nasibini aldı tabii. Barcelona ve Lyon Şampiyonlar Ligi maçları için binlerce kilometreyi otobüsle yaptı, Fas’ta yapılması gereken golf turnuvası ve Japonya’da yapılması gereken Moto GP iptal edildi, Formula 1 takımları bir sonraki yarış için organize olmakta zorlanıyor.

Köln kulübü ise Cuma günü oynadığı Bochum maçı öncesi patlayan bu yanardağı bir şekilde fırsata çevirmiş. O gün uçak bileti olup da uçamayan ve Köln havaalanında kalan herkesi maça davet etmişler. Maç bileti yok o güne ait uçak biletini gösteren stada giriyor! Bu yaratıcı fikir sonrası stada gelen seyirci sayısı da olmuş 46.000. Toplam kapasite 50.000. Maçı da kazanmışlar 2-0. Ee daha n’olsun…

“Eyjafjallajökull’u fırsata çeviren Köln” için bir yorum

Yorumlar kapatıldı.