Ayıptır

Afrika Futbol Konfederasyonu Angola yolunda kafileden 3 kişinin hayatını kaybettiği bir silahlı saldırıya uğrayan ve bu sebeple Afrika Uluslar Kupasından çekilen Togo’yu 2012 ve 2014 yıllarında düzenlenecek olan Afrika Uluslar kupalarından men etmiş. Bir de üzerine 50.000 dolar para cezası vermiş.

Turnuvadan çekilmenin cezası kitapta nedir bilmem ancak Togo’nun yaşadığı olay ve turnuvadan çekilmesi olağanüstü bir durumdu. O psikolojideki futbolcuların sahada mücadele etmeleri çok zordu. Bu ceza daha çok konuşulur ve karar kesin değişmelidir. Biraz insanlık…

“Ayıptır” için 3 yorum

  1. verilen cezaya bnde şaşırmıştım ama gerekçesi futbolcuların oynamak istemesiiine rağmen hükümetin geri çağırması. siyasilerin federasyonlara karışmasının cezaları hep turnuvalardan men olduuu için bu ceza geldi..

  2. murat cezanın nedeninin o olduğunu ben de okudum ama yine de insani bir karar gibi gelmiyor bana ya…
    hea bir de güvenliği sağlayamayan angola’ya neden ceza yok? otobüsle gelmeyin uçakla gelin dedikleri için mi?

  3. pardon koko, bi an tam olarak bilgin yok sandım.. bildiim kdrıyla dünya kupasındada güvenliğin tamamı güney afrikada olmayacak sadece. her takım kndi güwenliğini ynnda getirecek gbi heleki bu olaylardan sonra. yne de burada da angolayı göz ardı etmemeli onada bi şaplak indirlmeliydi şöle en okkalısından. ama bnce eer futbolcular oynamak istemişsse ve bu işe siyaset bulaşmıssa bnce ceza doru..

Yorumlar kapatıldı.