Copa America şehirleri

1 Temmuz Cuma günü Arjantin’de başlayacak olan Copa America’ya 8 şehir ev sahipliği yapacak. Başkent Buenos Aires’te sadece 1 maç oynanacak o da 24 Temmuz’daki final. Mekan küme düşen River’ın Monumental’i. Diğer şehirler ise Buenos Aires’ten daha küçük. Özellikle seçilmelerinin sebebi ise futbolu daha çok yaymak ve daha az güvenlik problemiyle uğraşmak.

Buenos Aires; Arjantin’nin hem başkenti hem de en büyük şehri. Nüfus 12 milyon. Dediğim gibi burada tek maç olacak o da final. 1938’de açılan daha sonra 1978 Dünya Kupası için yeniden elden geçirilen Monumental.

Cordoba; Arjantin’nin en büyük ikinci şehri. Ülkenin kuzeyinde Buenos Aires’in 700 km. batısında yer alıyor. Buradaki maçlar 1978 Dünya Kupası için inşaa edilen Estadio Mario Alberto Kempes stadında oynanacak. Şehrin en güzel yanı etrafındaki sıra dağlar.

Mendoza; Arjantin’nin en büyük dördüncü şehri. Şarap üretimi şehrin en önemli geçim kaynağı. 6962 metre ile Güney yarımkürenin en yüksek dağı olan Aconcagua Mendoza’ya çok yakın. Bu şehirdeki maçlara ev sahipliği yapacak olan stad ise Estadio Malvinas Argentinas.

La Plata; Buenos Aires’in 60 km. güneydoğusunda yer alan La Plata, Copa America’daki en modern stada sahip. 2003 yılından tamamlanan Ciudad de La Plata 53.000 kapasiteli. Tüm tribünlerin üzeri kapalı. Arjantin ile Bolivya arasında oynanacak olan turnuvanın açılış maçı da bu stadda.

San Salvador de Jujuy; Başkent Buenos Aires’ten 1600 km. uzaklıktaki Jujuy, Bolivya ve Şili ile sınır komşusu. Özellikle yöresel tarihiyle turistlerin ilgisini çekiyor. Maçların oynanacağı 23 de Agusto’nun kapasitesi ise 24.000.

Salta; 462,051’lik nüfusuyla Arjantin’nin bir başka şarap üretim merkezi. Rakım 1.1oo metre. Maçlara ev sahipliği yapacak olan Estadio Padre Ernesto Marteare. Kapasite 20.000.

San Juan; Mendoza’ya çok yakın olan San Juan’nın nüfusu sadece 110.000. Şarap üretiminin yanı sıra acayip zeytin yaptıkları söyleniyor. Rakım 650 metre. Maçların oynanacağı Estadio del Bicentenario’nın kapasitesi 25.000.

Santa Fe; Buenos Aires’in 300 km. kuzeybatısında yer alan Santa Fe ile ilgili en ünlü şey etleri. Ülkenin en iyi etini burada yermişiniz. Aynı zamanda soya fasulyesi üretiminde de bir numaralarmış. Maçlara ev sahipliği yapacak olan stada gelecek olursak; 47.000 kapasiteli Estadio Brigadier General Estanislao Lopez.

*Bu arada bir hatırlatma. Copa America naklen yayınlar A Haber kanalında. Digitürk 32./332. kanallar, D-Smart 35. kanal, Teledünya 8./56. kanallar ve Türksat uydusu 1791 MHz, S.RATE: 16000, FEC: 5/6, POL: H (YATAY)

“Copa America şehirleri” için 3 yorum

  1. Böyle stadlarda kıta şampiyonası mı oynanır. Bu stadların hiçbirinde Euro Cup oynatamazsın.

  2. Açıkçası La Plata hariç diğerleri pek modern stadyumlar gibi gelmedi bana. Ayrıca hemen hemen tüm stadyumların üzeri açık, ilginç.

Yorumlar kapatıldı.