Guardiola’nın Barcelona’sı

Hercules maçında gelen 3 gol sonrası Guardiola yönetimindeki Barcelona 2 buçuk sezonda oynadığı 157 resmi maçta toplam 401 gole ulaşmış oldu. Bütün kupaların toplandığı 2008-2009 sezonunda 2,54 olan maç başı gol ortalaması geçen sezon 2,33’e düşmüştü. Bu sezon ise bu ortalama şimdilik 2,91.

Guardiola’nın Barcelona’sının en golcü ismi 122 golle Messi. Onun takipçileri ise 42 golle Pedro ve takımdan ayrılan isimler; 36 gollü Eto’o ve 30 gollü Henry.

Tabii gol atmak bir yana yememe konusunda ilerleme kaydedilmiş. İlk sezon 0,88 olan gol yeme ortalaması git gide düşüyor. Geçen sezon 0,66 bu sezon ise 0,61!

“Guardiola’nın Barcelona’sı” için bir yorum

  1. bu sezonki hücum hattının gol sayısını arttırdığını düşünüyorum.geçen sezonlarda iniesta yı forvetin solunda görüyorduk.böyle olunca keita ortaya geçiyor hücum gücü düşüyordu.ama şimdi solda çok istikrarlı bir adam olan david villa var ve iniesta yı hep kendi bölgesinde görebiliyoruz.messi de ortada oynuyor artık daha etkili oluyor sonuçta.tabiiki sürekli yer değiştiriyolar ama genel olarak yerler burası.sonra yani yorum gelir sen nasıl messi yi 3 lü forvetin ortasında oynatıyor dersin falan demesin :).

Yorumlar kapatıldı.