Zapata, Stancu ve Yekta Galatasaray’da

Aykut ve Ufuk malumunuz şu aşamada kaleye kim gelse eyvallah diyecek hale geldik. Steaua Bükreş’in kadro dışı bıraktığı 6-7 aydır top oynamayan Kolombiya’lı Zapata önümüzdeki 1.5 sezon kalemizi koruyacak. Nasıl kalecidir, neyin nesidir pek bilmem. Hiç izlemedim. Bonservisi elinde. 32 yaşındaymış. Tecrübeli işte.

Yine Steaua’dan bir isim. Bogdan Stancu. 23 yaşında genç forvet. Romanya liginin an itibariyle gol kralı. Tekniği ve bitiriciliğinin üst düzey ve gelişime açık olduğu söyleniyor. Direk forvetin yanı sıra forvet arkası ve sağ kanatta da görev yapabiliyor. Tüm bu kulaktan duyma olumlu referanslara rağmen bizler için kapalı kutu. Ödenen bonservis bedeli 5 milyon euro. Çok ciddi rakam. Culio gibi beklentilerin üzerinde çıkmasını umuyoruz. Lakabı da kediymiş bu arada.

Yekta ise çoğumuzun yakından tanıdığı orta sahanın neredeyse her yerinde oynayabilecek bir isim. Türk futbolcu piyasasında alınabilecek kaliteli isimlerden biri. Eldekilerden kesin daha iyi. Bonservisi için ödenen 3.7 milyon euro ise yine Türk futbolcu piyasası şartlarında beklediğimden az çıktı.

Galatasaray için birşeyleri araştıracak, detaylı sorup soruşturacak ve yazacak hevesim yok şu ara kusura bakmayın ancak Hagi’nin bildiğimden şaşmam, Rumen futbolcu, Rumen liginden futbolcu kafası beni biraz bozuyor açık söyleyeyim.

“Zapata, Stancu ve Yekta Galatasaray’da” için 9 yorum

  1. hagi yine başladı rumen liginden topçuları doldumaya demek istemiyorum ama zorundayız.Pek ihtimal vermesemde geleceğe ümitle bakılması için Sezer Öztürk ve benzer kalitede 3 türk oyuncu gelmeli ben hala yektanın nasıl alındığı anlamadım.Adnan Polat geldiğinden peri bonservisle yapılan 2 yada 3 türk transferi sanırım.(çağlar,yekta,…)

  2. anlamadigim bi sey var, ilk geldiginde Hagi kimi getirmis Romanya liginden ? ‘hagi yine başladı rumen liginden topçuları doldumaya’ ne demek ? Simidiye kadar 3 oyuncu gelmis ki biri gol krali ve genç (Stancu), Culio oynadigi maçlarda kendini ispatladi diyebiliriz, ve Zapata 2009’da yilin kalecisi seçilmis, takima müthis katki saglicaklari simdiden söylenmez ama en azindan referans’lar saglam

  3. @murat yanlış anlamışsın ben kötü oyuncular demedim bencede referansları sağlam ama yinede kapalı kutular pek bilmiyoruz. ben onu yazarken bu oyuncular 2 maç kötü oynasın her yorumcu bu lafları diyicek birazd a onu belirmeye çalıştım bu ülkede daha formica gelmeden eleştrildi sırf arjantinli diye eleştri olarak aşmış durumda olduğumuzdan bu oyuncuların ilk kötü oyunu böyle söylemlere neden olucak o yüzden biraz diken üstündeler.

  4. biraz fazla masraflı olsa da bence iyi transferler yaptı galatasaray ama yekta varken mustafa sarp vs. oynarsa yuh olsun hakikaten

  5. Artık kim gelirse gelsin çok önemli değil de Allah rızası için şu Ayhan-Barış-Mustafa Sarp’ı mümkünse görmeyelim bir daha, hiç değilse insanlar belki daha az küfür ederek maç izlerler…

  6. Romanya’da Stancu için dün canlı yayınlar yapılmış, tartışma ortamları oluşmuş. Becali 6 milyon €’ya verdik demiş. 3 kulup kasasına 3te Becali’nin cebine girecekmiş. Ama Galatasaray yönetimi bunu 5 milyon € olarak açıkladı. Borsaya kaç açıkladı hiç baktınızmı ? Az önce bakmaya çalıştım ama bulamadım açıklamayı. Ve işin en önemli kısmı Hagi’nin bu işten komisyon alıyormu diye uzun uzun tartışılmış. Nereden bakarsanız bakın yine karanlık bir tablo.

  7. @c[Я]esp0; galatasaray borsaya 5 olarak bildirdi. becali çok yüksek oranda komisyonu kesin çakmıştır şaşırmamak lazım ama hagi’yi zannetmiyorum.

  8. ikinci hayrettin vakası bu zapata saç baş yoldurur.

    – yapma hayrettin daha kadroları saymadım.
    ( ilker yasin’in, ilk dakikalarda bir gol yiyen hayrettin demirbaş’a olan serzenişi.)

Yorumlar kapatıldı.