Misimovic&Insua; peki şimdi ne olacak?

Galatasaray’dan beklenen resmi açıklamalar da geldi. Insua satın alma opsiyonuyla kiralık, Misimovic ise bonservisiyle Galatasaray’da. Transferlerin finansal detaylarına şuradan ulaşabilirsiniz. Misimovic’den daha önce bahsetmiştik. Hatırlamak isteyenler buraya. Çikletten çıkar misali bir anda İstanbul’a gelen Insua’dan kısaca bahsedelim.

Arjantin’li Insua henüz 21 yaşında. Geçen sezon Fabio Aurelio’nun sakatlığı sebebiyle sık sık Liverpool ilk 11’inde yer aldı. Mevkii sol bek ancak hücum yönü oldukça güçlü. Bindir babam bindir bir durum var. Yanlız defasif yönü için aynı şeyleri söyleyemeyeceğim. Oldukça pozisyon hatası yapıyor. Hatta bir Manchester United maçı sonrası “Match of the day” programında üzerine analiz yapılıp yerden yere vurulmuştu. Gerçi buna rağmen Premier League temposu ve ileri git gelleri Spor Toto Süper Lig için yeterli olacaktır. Hem Milli sol bekimiz Hakan Balta’nın defansif yönü güçlü de ne oluyor?

Bu arada Balta demişken; Rijkaard’ın onu bu saatten sonra stoperde oynatacağını tahmin ediyorum. Neill ve Balta; oyun kurabilen ayağı düzgün iki stoper. Balta’nın bundan önceki stoper performansları da oldukça başarılı bana göre ancak şu ara biraz mental olarak toparlanmaya ihtiyacı var. Servet’e de geçmiş olsun bol bol çekirdek çitler artık kenarda…

Bir de Misimovic’in gelişiyle aklıma gelen başka bir soru var. Geldiği günden beri 4-3-3 sistemin bozmayan ve bu uğurda Ayhan-Sarp-Barış 3’lüsüne tahamül eden Rijkaard’ın ne yapacağı… Bu sistemde Misimovic’in %100 verimle oynaması zor. Baros’un arkasında yani 4-2-3-1 gibi bir sistemde oynaması lazım. Şimdi bunların hepsi aynı 4-5-1’in değişik versiyonları denmesin. Kanatlar için belki doğru olabilir ama ortadaki bölge için değil.

Transferin bu kadar gecikmesinde de kızdığım nokta bu. Bu adamların daha erken gelip mümkünse takımla sezon öncesi kampına katılması ve takıma en kısa zamanda adapte olması gerekirdi. Ona göre oynayacağın sistem cart curtta belli olur böylece son dakikaya kadar can çekişmezdik. Yoksa Karpaty’e transferler gelmediği için elendiğimizi düşünmüyorum. Yanlış anlaşılmasın. Elimizdeki şu kadroyla da iki maçı rahat kazanmamız gerekirdi.

Bitirmeden bir de yabancı kontenjanı yüzünden ne yapacağımıza kafa yoralım. Kural 6 yabancı sahada 2’si kulübe de 2’si tribünde. Kafamda değişik varyasyonlar yapıyorum devamlı 7 yabancı kullanmak istiyorum tabii haliyle olmuyor. Rotasyon durumunda 1 hafta oynayan yabancı bir daha 15 gün sonra sahada. Avrupa zaten yok. Bu da ayrı bir dert bakalım nasıl bir çözüm bulunacak? Gerçi devamlı birileri sakat olacağı için belli isimlere fit olabiliriz.

“Misimovic&Insua; peki şimdi ne olacak?” için 8 yorum

  1. ii oyuncular geldi. çok geç oldu ama napalım. ama ortasahaya gelicekmi daha kmse çnkü hala defansif bi oyuncu gelmedi.. hala annan ihtimali warmı?????

  2. annan veya emana dan biri gelicek buyuk ihtimalle. ama bu sefer yine 7 yabanci sorunu oluyor, yani bir onlibero alsalar bile cana’nin yerinde oynamasi gerekicek. (sag acikta serdar yerine pino’nun oynayacagini dusunuyorum) neticede muhtesem 3luden biri (buyuk ihtimalle Sarp) ilk 11 de olucaktir.. ayrica bence ortasahayi cana-sarp-misimovic diye kurucak ileride de pino-baros-arda ile oynayacak..ama koko hakli, bu olay lincoln’e “hadi pasam 4-3-3 ‘un ortasinda oyna” demek gibi birsey, neticede mevki olarak lincoln ve misimovic pek farkli degil..

  3. iyi hos transferler ama benim anlamadıgım 1 yıldır takımı felç eden barış-ayhan-sarp yerine neden defansif bir oyuncu daha alınmadı.

  4. Senin yazdığın sistem için en uygun aday Annan. 4 2 3 1 sisteminde Annan ve Cana geri ikili, Misimoviç 3’lünün ortasında. Solda zaten Arda, sağda da ya Serdar, Ya da Aydın olacak. Aydın olursa çıldırırım o ayrı mesele… Ancak rotasyon meselesine gelirsek, bu takımda Elano da var, Pino da, Kewell da… O sebeple maçın gidişatına ve sağ açığın durumuna göre Ayhan ile geri 2’li oluşturulup sağ tarafa Pino veya Elano geçebilir. Sıkıntılı gerçekten…

  5. ne oldu simdi transfer donemi bitti mi? almadik mi yani hala ortasahaya adam?

  6. bir sürü bişeyler yazmıştım sildim..işin içinden çıkılmıyor çünkü.
    sadece, bana göre defansta göbekte balta ve neill in solda da insuanın sağda sabrinin oynayacağı net bişey.
    ilerisi içinse hakkaten bişey üretemiorum..
    kendi istediğim kadroyu yazıorum ama rijkaardın o şekilde hiç oynatacağını sanmıorum.arap saçı bildiğin..
    yine de keitaya yazık oldu derim ben..

  7. 4-2-3-1 oynamamız gerektiğine %100 katılıyorum. Rijkaard da zaten bu yüzden 10 numara adam istedi bence..

    Şu durumda en mantıklı kadro şudur.

    ———————–Ufuk————————-
    -Sabri—–Neill————-Balta———Insua-
    ————–Ayhan——–Cana—————–
    —Elano————Misimovic———-Arda—
    ————–Baros—————————–

    Şu kadro tam da 4-2-3-1 için olmazsa olmaz adamları içeriyor..
    Hücumcu bekler..
    Ayağı düzgün stoperler
    Sert orta ikili (Cana banko diğer isim malum 3’lüden rotasyon)
    Golcü sol ve sağ iç… (Arda-Elano)
    Şutör ve asistçi 10 numara
    Gezgin, topla hızlı, birebirde becerikli forvet…

    Ayhan geçen sene çok kötüydü ancak bu sene bence çok iyi başladı. Bütün sezon bu oyunu oynarsa box-to-box olayını aratmaz kimseye..
    Elano için müthiş şans.. Aynı sistemle Brezilya milli takımında oynadı. Orada ilerde Fabiano arkasına Robinho-Kaka-Elano döne döne oynamışlardı.. Nasıl golcü olduğunu gördük.. Aynı şey Arda için de geçerli…

    Yedekten/revirden gelecek Kewell-Pino bu ileri 4’lünün hemen her yerine backup olurlar.
    Arda-Elano gerektiği kadar ortaya detek verir ve top rakipdeyken 4-4-1-1 gibi dizilebilirsek bu sistem bizi ihya eder..

  8. Bnde yazıorum yazıorum 7 yabancı çıkıo canayı kesip sarpı koyuyorum bu seferde canaya verdiiğimiz 6 milyon euroya acıorum, kesinlilkle yazık.. bnm kadrom ufuk-sabri-neill-balta-insua-m.sarp-elano-arda-misimovic-kewell-baros.. bn sağbekte ali turan ısrar edilirse oynar diorum ozmn orta saha sabri elano..

Yorumlar kapatıldı.