Ne olur artık transfer dönemi kapansın!

Tabiri caizse Galatasaray’da transfer işi boka sarmış durumda. Yaşanan kara perşembenin ardından hiç bir Galatasaray’lının keyfi zaten yok. Hatta değil Misimovic, Messi gelse bu saatten sonra ne fark eder gibi bir hava hakim. Yapılacak 1-2 transferle de herşeyin güllük gülistanlık olmayacağının ve takım içindeki sıkıntıların çok daha büyük olduğunun herkes farkında.

Dünden beri konuşulan ve benim de şahsen bildiğim Misimovic transferi sözleşme hazırlama aşamasındayken şimdi bu transferden vazgeçildiği ve Hajduk Split’ten Ibricic’in ve Rosenborg’dan Annan’ın yeni hedefler olduğu konuşuluyor.

Artık bu saatten sonra kim gelir, ne zaman gelir, niye gelir bilmiyorum ama artık bu işten tüm Galatasaray’lılar gibi ben de sıkıldım. Geçen sezondan beri bas bas tranfer diye bağıran orta sahaya transferin kapanmasına 4 gün kala hala takviye yapılamamış olması hakkaten skandal. Hergün resmi siteden transfer haberi bekleyen taraftarın sabrı filan kalmadı. Avrupa’da kısa kollularla mücadele edip havlu atmak da cabası.

Ben şimdiden ismi geçen 4 aday Misimovic, Ibricic, Emana ve Annan hakkında bildiklerimi söyleyeyim sonra resmi siteden transfer açıklaması yapılınca benden oyuncu analizi filan beklemeyin.

En çok yolu gözlenen isim Misimovic’le başlayalım. Wolfsburg Diego’yu alınca Misi’nin Schalke transferi de gerçekleşmeyince tüm oklar Galatasaray’ı gösteriyordu ama bildiğiniz gibi Galatasaray’ın son dakikada bu transferden vazgeçtiği söyleniyor. Misi’nin futbolculuğuna gelirsek kendisi hakkında en hoşuma giden özellik ne sağlak ne de solak olması. Yani her iki ayağını da kullanabiliyor. Bir korner oluyor sağ ile kullanıyor, bir frikik oluyor solla vurayım diyor. Çok fazla koşmayı ve defans yapmayı sevmeyen Misimovic’in tekniği ve zekası üst düzeyde. Bir önceki sezon Wolfsburg’un şampiyonluğunda takımın şefiydi. Sezon boyunca yaptığı 18 asist ve attığı 7 golle şampiyonlukta büyük pay sahibi olmuştu. Galatasaray’a gelirse de Baros’un arkasında takımın oyun kurucusu olarak görev alır. Çok da güzel şeyler yaratır. Atar, attırır…

Bir diğer görüşülen isim benim için kapalı kutu olan Ibricic ise Misimovic’in Boşnak Milli takımından arkadaşı. Duydum ama hiç izlemedim o yüzden bol keseden sallamanın anlamı yok. Sadece yaptığım kısa araştımanın ardından Hırvat liginin en iyi oyuncusu ve Hajduk taraftarının sevgilisi olduğunu söyleyebilirim. Orta saha ve forvet arkası oynayabilen 24 yaşındaki Boşnak Ibricic 2008 yılından beri formasını giydiği Hajduk’da 64 maçta 33 gol atmış. Taraftarın sevgilisi olma sebebi ise takım geçen sezon kriz içerisindeyken ve bütün futbolcular eleştirilirken Ibricic kendine gelen bütün transfer tekliflerini reddetmiş olması. Eğer Ibricic Galatasaray taraftarının beklentilerin daha yüksek olduğu şu dönemde gelirse tek temennim orada kazandığı sevgiyi burada da devam ettirmesi ve saha içi verimliliği açısından Sasa İlic’e benzemesi.

Dün gece piyasaya çıkan Annan transferi ise benim için büyük sürpriz oldu ve açıkcası yüzümü güldürdü. Yazın Gana’yı izlerken bizimkiler şöyle adamları niye düşünmez diye az iç geçirmedim. Rosenborg’da forma giyen Annan tam bir defansif orta saha. Bitmek tükenmek bilmeyen enerjisi ve yerinde hamleleriyle gelecek vaad ediyor. Henüz 23 yaşında. Hatta Dünya Kupası sonrası İngiliz basınında Alex Ferguson’un Annan’ı istediği haberleri dolaşmış ama sonuç çıkmamıştı. Gelirse çok iş yapar!

Bir de Emana var tabii ki. O oyunu yıllardır çift yönlü oynayabilen ve her transfer döneminde 3 büyüklerden biriyle adı geçen. Betis’le ipleri koparmış durumda. Hatta Galatasaray’la da arasında artık bir pürüz yok ama buradaki tek engel Rijkaard. Emana’nın disiplinsiz olduğunu düşünüyor ve son dakikaya kadar diğer alternatifler üzerinde duruyor ki şu anda bu pozisyondaki diğer tek alternatif Annan. Benim de oyum ona.

Tekrar söylüyorum artık kim ne biliyor ne kadar doğru muamma. Adnan Sezgin kolundan kimi tutup getirirse pasaport kontrolünde göreceğiz. Gelen takviyeler bu takımı ne kadar toparlar o da soru işareti.

Zaten bu sezon şampiyonluğu filan geçtim, yeni stadda ruhuyla mücadele eden, yenilse bile alkışlayacağım bir takım görmek tek dileğim. Varsın olsun bütün kupalar rakiplerin olsun.

“Ne olur artık transfer dönemi kapansın!” için 6 yorum

  1. @koko, bu sabah artq dedim ki şu kokoyu eleştiren bi yazı yazim. nedeni ise, snn yaptıın her yorumun altına imzamı atarım biliosun ztn bunu; ama şu an bulunan mevcut yönetimi hiç eleştirmemiş olman, kendini sansürlüo olman sikintili bi hal aldırıodu. tmm bu blog snn we sadece amatör duygularını ve fikirlerini yansıtmak için var bu blog ama düşündüünden çok dha başarılı oldun ve bu blog büyüdü. o yüzden ya şu yönetimi eleştirmen için daha ne olması lazım diecektim ki snden bu post geldi özelliklede ”Geçen sezondan beri bas bas tranfer diye bağıran orta sahaya transferin kapanmasına 4 gün kala hala takviye yapılamamış olması hakkaten skandal” lafın ”sonudaaaaa” dedirtti.. saol koko, sadece kndi fikrini yazmadığın için saol..

  2. her ne kadar misi+emana dileğimiz daha fazla olsa da,bunların yerine ibri+annan bile gelse mevcut ortasahamızdakilerle kıyaslanınca maestro gibi top oynayacakları kesin.

  3. emana’ da ne bacak kası varmış arkadaş, gelecekse bu gelsin:) şaka bir tarafa artık bu transfer dedikoduları gerçek olsa dahi inanasım gelmiyor. bu adamların 4 ü birden gelse ne değişecek, ondan bile şüpheliyim.

  4. Öncelikle bu 4 adamın herhangi 2’sini mutlaka almamız lazım. 1 tane yetmez yani. Benim gelmesini istemediğim tek oyuncu Ibricic. Diğer 3 oyuncu da bu takıma sınıf atlatır (bu sene olmaz artık seneye için diyorum). İlk tercihim ve mutlaka alınması lazım dediğim isim Annan. Cana ve Annan defansif 2’lisi ağzımı sulandırıyor. Bunların önüne Emana gelse kadayıf, Misimoviç gelse kaymaklı kadayıf…

    Barış ve Mustafa adında 2 arkadaşım var (Ayhan yok ne yazık ki) 2’si ile de 10 senedir arkadaşım. Son bir kaç zamandır 2 si ile aynı anda yan yana gelmek istemiyorum. Bu Galatasaray ortasahası beni bu psikolojiye soktu.

    Dediğim gibi Annan’ı ne olursa olsun almalıyız. Cana ile Çanakkale geçilmez olurlar. Önlerine de İbriçiç hariç diğer 2 adam da gelse yeter… Tabi yine de Adnan Sezgin istifa… Hemen yumuşayacak değiliz. Bu yönetimin üzeri lütfen bu transferler olursa kapanmasın. Aynı tepkiler devam etsin… Zaten bu sene başarı falan gelmeyecek. Ancak gelecek olan 2 adam gelecek sezona güzel yatırım olur…

Yorumlar kapatıldı.