Quaresma Beşiktaş’ta

Beşiktaş aylardır ikna etmek için uğraştığı Quaresma’yı sonunda renklerine bağladı. Defalarca gelmek istemediğini söyleyen bir adamı nasıl ikna ettiler devreye ne girdi bilmiyoruz ama öyle ya da böyle iyi transfer yaptı Beşiktaş.

İşin öyle ya da böylesi Quaresma’nın ülkesi dışında dikiş tutturamamış olması ve oynadığı takımlarda hep sorun isim olması. Barcelona’ya gidip şans bulamayan, Inter’de taraftarla ters giden ve kiralık gittiği Chelsea’de formayı sırtına sadece 4 defa geçirebilen bir isim Quaresma. Ancak o müthiş ayak dışı ve tartışılmaz yetenekleri bir Galatasaray’lı olarak beni bile heyecanladırıyor. Hele ki Beşiktaş taraftarı gibi oyuncuyu ekstra motive eden bir grubu da arkasına alırsa İnönü’de tek başına şov yaparak alacağı maçların sayısı hiç de az olmaz.

Tabii yine sorun isim olma ve jöle reklamlarının yıldız ismi olma gibi riskler var bu transferde. Sezon sonu gelmeden ülkeyi terk de edebilir ya da taraftarın en sevdiği omuzlarda taşıdığı bir isim de olabilir.

Bu karizma transfer için ödenen bonservis bedeli 7.3 milyon euro. 3 yıllık sözleşme yapılan Quaresma’nın alacağı net rakam henüz açıklanmasa da senelik 3.5 milyondan aşağı alacağını zannetmiyorum. Yani Beşiktaş pahalı bir kumara girdi. Tutarsa yönetim son dönemde yitirdiği kredisini geri kazanır tutmazsa bu sefer işleri çok zor.

“Quaresma Beşiktaş’ta” için 13 yorum

  1. Riski miski bilmem ben. Bu adam çok büyük transfer. Tutmasa bile çok büyük transfer, 2. yarıda takımdan kaçsa bile çok büyük transfer. Her türlü alınır yani. Helal olsun Beşiktaş’a Schuster de çok iyi bir hamle Quaresma da… Del Bosque ve Carew’in olduğu sezon aklıma geliyor, sonu öyle olmasın da…

  2. Kotu gecen bır sezon sonunda yapılan bu transfer cogu besıktaslı gıbı benımde suratıma coooook buyuk bır tebssum koydu.. Amaaaa bıraz ya tutarsa kafasıyla yapılan bu super transfer su anlık tupcuyu bıraz rahatlatmıs olsa da umuyorum kı youtube dan izledigimiz Quaresma İnonu de bu showlarını aratmaz… Bu arada huyudur yonetimin teknik adama danısmadan adam alması ( Tabata ) umuyoruz ki Schuster Quaresma icin taraftarı cıldırtacak tavırlar icine girmez.. Her ne kadar objektıf bakıldıgında soru isaretleri olan bır transfer olsada bir Besiktaslı olarak mutluluktan cosmus durumdayım… Boru degil Quaresma dan bahsedıyoruz!!!!! Hosgeldin Quaresma, hosgeldin Cigano !!!!!!!!!

  3. türkiyeye gelmiş en büyük yıldızdır!!!!
    Quaresmayı beğenmeyen ya futboldan anlamıyor ya da bu olayı kıskanıyordur!
    ya da ikisini birden içeren(fenerbahçelidir) fenerliler darılmasın onlar bizim canımız onlar olmasa biz kime takılırız :)))

  4. senin futbol bilgine saygım var! 26 yaşında quaresmayı al bir eline.
    sence kimdir gelmiş en büyük yabancı?

  5. herkese göre en iyi değişir…
    ben quaresma neye göre en iyi onu merak ettim. kriterler nedir? mesela anelka’dan daha mı büyük yıldız?

  6. o yorumu yapmadan önce hagi ve anelka epey zorladı beni ama potansiyel+yetenek+yaş olarak iyi kullanılırsa q7 nin hepsini geçeceğini düşünüyorum.sonuç??? onu da zaman gösterecek benim tek bildiğim bu sene 7 numaralı formamı ve kombinemi alacağım 🙂

  7. Evet aslinda en iyi tartisilir herkese gore degisir sonucta ama bence de cok cok onemli bir transfer oldu bu. Ben oldum olasi zaten bu adami cok tutarim hatta iddiam su ki zamaninda bundan 5-6 sene once daha cristiano ronaldo ve quaresma unlerini kazanmaya basladiklarinda quaresma efendi simariklik ve sorun yaratma yoluna girmeseydi ronaldonun yerinde kendisi olabilirdi kendisini de gelistirip. ondan gayet mutluyum agzimdan Quaresmaa Quaresmaaa eksilmiyodu zaten kac zamandir 🙂 ben de aynen 7 numarali formami ve kombinemi sabirsizlikla bekliyorum.

  8. bu ülkeye 23 yaşında okocha 27 yaşında ortega 26 yaşında anelka geldi neyin potansiyeli+yaşı?

    en iyi yıldız demek ağır kaçmış ama şu ana kadar en overrated yıldız demek daha doğru olur
    şu andan sonrasını ise hep beraber göreceğiz

  9. Quaresmanın Beşiktaştaki ilk senesi geçtikten sonra yorum yapmak nasip oldu.Beşiktaş evet geldiğinde kumardı olur mu tutar mı sorun çıkarır mı ama taraftarı arkasına alan Quaresma ne kadar Beşiktaş bu sene başarısız olsa da bireysel anlamda Quaresma çok şey yaptı.Belki de uzun yıllardır bir futbolcu taraftarı ile böyle bütünleşti kulubünü bu kadar sevdi.Önümüzdeki yıl Quaresmanın daha da iyi olacağını düşünürsek seneye Beşiktaşın yılı olabilir.

Yorumlar kapatıldı.