10 yetmez 20 olsun

Türkiye Futbol Federasyonu yönetim kurulu, 2010-2011 sezonunda Turkcell Süper Lig’de mücadele edecek kulüplerin 10 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalamasını karara bağladı. Halihazırda 8 yabancı futbolcu ile sözleşme imzalama hakkına sahip olan kulüpler, bu oyuncuların 6’sını sahada, 2’sini de yedek kulübesinde kullanabiliyorlardı.

Yeni karara göre; sözleşme yapılan 10 yabancı futbolcunun 8’i maç kadrosunda bulunurken, bunların 6’sı takımı adına sahada yer alabilecek. 2 yabancı oyuncu da kulübede bulunabilecek.

Gelmeye devam etsin kalitesiz ucuz yabancılar. Gelmeye devam etsin vergi oranlarını düşük bulup Türkiye’yi tercih eden yaşı geçmiş yabancılar. Madem yapacaktınız buna bir kriter koyacaktınız; mesela aynı İngilizlerin yaptığı gibi Milli takımlarında oynama oranlarına göre Türkiye’den çalışma izni alacaklardı. Bu durumda hem daha kalitelisi gelecekti hem de 2’si kulübede oturmayacaktı diğer 2’si de tribünde çekirdek çıtlamayacaktı…

“10 yetmez 20 olsun” için 5 yorum

  1. Yedekte bekleyecek, hatta kulübede bile olmayacak yabancıyı almak nedir yahu ? Eğer 6+2 kaldırılıp direkt 8 yabancıyı oynatma kararı çıkartılsaydı o zaman güzel bir uygulama olurdu. Hem takımlar oynatacakları yabancılar alırlardı hem de bu sebeple Türk futbolcuların saçma sapan fiyatları da aşağı çekilirdi. Şimdi çıkan kararın hiçbir mantığı yok. 2 oyuncuyu tribünde oturtmak için mi alacaksın, o zaman genç Türk oyuncular iyice biter bu ülkede.

  2. Ya o değil de, Ülke futbolu ne kadar çok değişecekti değil mi Bursaspor şampiyon olunca. Aha değişiyor işte. Zaten önceden de dedim, zerre kadar inanmıyordum. Yönetici değişmediği sürece futbol değişmez bu ülkede. Nispeten küçük takımlara şimdiden geçmiş olsun. Olan da Nonda’ya oldu 🙂

  3. KoKo haklısın ama bu İngiliz modeli bize uymaz abi. Hangi milli oyuncu büyük ligler varken Türkiye’ye gelir? Hadi Galatasaray getiriyor ok de diğer takımlar ne yapacak milli şartı getirilirse =)

    Hee kendi düşünceme gelirsek de, bu kural bariz olarak yabancıları elinde patlayan, satsa satamayan, atsa atamayan ve hala Quaresma peşinde koşan 10 yabancılı BJK için çıkartılmış bir kuraldır.

  4. Bencede milli olma şartı bize uymaz ama en azından yaş sınırı konulabilir.

  5. bence yabancı sınırı 3’e düşürülmeli…yeter artık şu yabancılara yedirdiğimiz paralar…şu son yıllarda hangi yabancı topçu aldığı paranın hakkını verdi…alex gibi istisnalar dışında…bu arada koko’nun ingiliz tarzı yabancı kısıtlaması ise biraz zor…orası futbolun nba’i…türkiye ile ingiltere’yi bir tutmak komik olur…

Yorumlar kapatıldı.