Turkish Delight bırakıyor

Geçen hafta reserve takıma gönderildi ve artık hocası tarafından istenmiyor denilen Tugay, sezon sonunda futbolu bırakacağını açıklamış. İngiltere’deki reserve takım kavramını bilmeyen kişilere öğretmek lazım aslında bu işi. İngiltere’de sakatlık geçiren bir çok futbolcu maç kondisyonu kazanmak adına A takımdan önce reserve takımda da oynar. Buna birçok yıldız futbolcu da dahil.

Tugay seneler içinde kendini çok geliştirdi. Premier League’de yaklaşık 300 maçta forma giydi. Galatasaray’ın UEFA kupasını aldığı senenin Ocak ayında Glasgow Rangers’a transfer olarak başlayan bu serüven şimdi Premier League’de sona eriyor. Tugay’ın o sezon Ali Sami Yen’deki Bologna maçında oyuna sonradan girip Signori‘yi topsuz alanda çıldırtan hareketlerini unutamam. Maçı bırakıp dakikalarca onları izlemiştim. Ada’ya gidince böyle oyun dışı hareketlerinden vazgeçen ve müthiş yeteneği ile orta sahanın patronu nasıl olunur dersi veren Tugay’ı çok özleyeceğiz.

Geçtiğimiz günlerde bir İngiliz yazarın Tugay’la ilgili yazdığı yazıyı okumuştum. Sonunda aynen şöyle diyordu; “Bir futbolcunun attığı her gol mü güzel olur?” Hakkaten ne vuruyor be 20-25 metreden…

Bu arada Facebook’ta futbolu bırakmasın diye gruplar kuran Blackburn taraftarlarının Tugay için bestelediği şarkıyı da buradan dinleyebilirsiniz.

“Turkish Delight bırakıyor” için 3 yorum

  1. turkiyeye gelmis gecmis en iyi (cm) ortasaha oyuncusu. galatasaraya cok sey kazandirdi, tabi kendisinede. bende hangi macti hatirlamiyorum ama 1-0 yenik durumdaydik tugayin kafasini yarmisti karsi takim acayip sinirlenmisti hemen kenarda kafayi zimbaladilar o hisimla oyuna girip iki gol atmisti buda aklimdan cikmayan bi sahneydi. seni seviyoruz tugi 🙂
    (kokocum kucukken senin idolundu yanlis hatirlamiyosam)

  2. Sparta Prag’a atmisti 2 tane hem de Sparta’da, yok yok Istanbul’daydi:)

Yorumlar kapatıldı.