Baroš: We all dream of Istanbul final

752251_biglandscape

Milan Baros, dun uefa.com’a verdigi roportajda takim olarak Istanbul’daki Uefa kupasi finalini hayal ettiklerini soylemis. Bir kere bastan soyleyeyim, eger Cumartesi gunu Antalya karsisinda oynamadiklari futbolla sahada olurlarsa yarin Bordeaux’da saraptan sarhos olurlar ve hayalleri baslamadan biter.

Sahaya cikacak 11 ya da taktik anlayistan once en onemlisi, yarin aksam butun futbolcularin cok iyi mucadele etmeleri ve kosmalari, 90 dakika boyunca takim halinde savunma ve takim halinde hucumu dusunmeleri lazim. Ayaga top oynayip, sacma sapan uzun top kullanmamalari lazim. Bunlarin orneklerini grup maclarinda, ozellikle de Benfica ve Hertha Berlin deplasmanlarinda gorduk ve 2 macta da sahadan galip ayrildik. Tabii Skibbe’nin de Mehmet Topal’dan sol bek yaratma gibi sacma sapan dusunceler icinde olmamasi sart!

Bordeaux takimi bu sezon cok iyi futbol oynuyor. Ancak onlarda Galatasaray gibi son bir kac haftadir ligde puan kaybediyor. Son macta kendi sahalarinda ligin zayif ekiplerinden Grenoble ile 1-1 berabere kaldilar. En tehlikeli isimleri Milan’dan bu sezon kiraladiklari Yoann Gourcuff ancak Cavenaghi, Chamakh, Saivet ve Obertan gibi isimler de ihmal edilmemeli. Teknik direktor Blanc, sirf bu maci dusunerek Gourcuff’u 1 hafta dinlendirdi ve ondan cok sey bekliyor. Gourcuff’a hic goz actirmamak lazim, devamli yakin oynayip, zaman zaman sertlikle oyundan dusurmemiz lazim.

Son olarak kafamdaki 11’i soyleyeyim;

De Santchis, Sabri, Servet, Meira, Volkan, Baris, Mehmet Topal, Ayhan, Arda, Lincoln, Baros

Hakan Balta’nin sakatligi cok tatsiz oldu. Volkan sol bekte bal yapmayan ari gibi. Kewell’da hazirmis son yarim saatte Skibbe’den sans alabilir. 2-3 gollu geriye dusulurse Nonda ve Karan kullanilabilir. Bu arada elimde olsa Sabri’yi ilk 18’e bile almam ancak malzeme bu yapacak fazla bir sey yok…