Nereden nereye: Saviola

saviola

Bir zamanların müthiş ümit vaadeden isimlerinden Javier El Conejito Saviola kiralık olarak Portsmouth’a transfer oldu. Son birkaç günde düğmeye basan Portsmouth’un Porto’dan Pele ve West Ham’den Hayden Mullins’den sonra üçüncü transferi Saviola.

16 yaşında üstüne geçirdiği River Plate formasıyla 86 maçta 44 gol atmıştı ve 18 yaşında Güney Amerika’nın en iyi futbolcusu seçilmişti. Süratli, zıp zıp, her yerden gol yapabilen olağanüstü bir yetenek olarak 2001 yılında daha 19 yaşındayken Barcelona’ya transfer olmuştu. İlk sezonda attığı 21 golle adını adam olacak çocuk listesine yazdırmıştı ancak bundan sonrası ise ne yazık ki yokuş aşağı..

Ronaldinho, Eto’o, Deco, Larsson ve Giuly gibi isimlerin gelmesiyle 2004 yılında Rijkaard tarafından üstü çizilen Saviola, önce Monaco’ya oradan Sevilla’ya kiralandı. 2007 yılı sonunda kontratı sona erdiğinde Real Madrid kaptı kendisini. Acaba mı? dedik ama toplam 28 maç oynadı ve ancak 5 gol attı.

Şimdi ise yine kiralık, sene sonunda satın alma opsiyonuyla Manş Denizi’nin kıyısına gidiyor. Crouch ile birlikte, Nihat-Kovaceviç ikilisini anımsatırlarsa çok fena olabilirler. Sonra söylemedi demeyin.

[flv]http://img.footballove.com/video/saviola.flv[/flv]

“Nereden nereye: Saviola” için 2 yorum

Yorumlar kapatıldı.